6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrenci affının kapsamı genişlemeli

Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkan Vekili Ayhan Taşkın, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanarak Başbakanlığa sunulan ve Bakanlar Kurulu'nda benimsenen ‘Öğrenci Affı Kanun Tasarısı’nın yeniden değerlendirilmeye alınmasının ihtiyaç olduğunu söyledi.


Affın başlangıç süresinin değiştirildiğini, 1997 yılından günümüze kadar üniversitelerle ilişiği kesilen tüm öğrencileri kapsaması gerektiğini savunan Ayhan Taşkın, eğitim hakkından mahrum olmuş öğrencilere yönelik af girişiminin memnuniyet verici olduğunu; ama süresinin son 8 yılı içermesi nedeniyle vatandaşların beklentilerine tam olarak cevap vermediğini ileri sürdü.


'Hükümetin öğrencilere yönelik af girişimini olumlu bulduklarının altını çizen Taşkın, şunları söyledi: "Fakat bu affın süresi 2000 yılından başladığı için, 28 Şubat sürecinde eğitim hakkından mahrum bırakılan ve mağdur olan birçok başörtülü öğrencimiz bu aftan yararlanamayacaktır. Bunun için tasarı tekrar gözden geçirilmeli; süresi en az 1997 yılından başlayacak şekilde değiştirilerek, sebebi ne olursa olsun üniversitelerle ilişiği kesilen tüm öğrenciler tekrar okullarına dönebilmelidirler. Tasarının TBMM'deki görüşmelerinde başta iktidar olmak üzere tüm partilerin bu beklentiler doğrultusunda girişimde bulunacaklarını ümit ediyoruz.''

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 20:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?