4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrenci eserleri görücüye çıktı

ÖĞRENCİ ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

“Bu Benim Eserim TUBİTAK Ortaöğretim Proje Tabanlı Bilgi Yarışması”nda bölge kurulunca onaylanan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların projelerin sergilendiği “İlkadım 2. Bilim Sergisi” Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı.

Açılışını Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu'nun yaptığı İlkadım 2. Bilim Sergisi'nde; İlkadım'da üretilen bin 271 projeden, ilköğretim okullarının il ve bölge kurullarından geçen 54 proje ile ortaöğretim kurumlarının bölge kurulundan geçen 21 proje sergilendi.

Okullarda öğrencilerin ürettiği projelerin Türkiye genelinde Samsun'u layık olduğu yere taşıdığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, "Hem Samsun için 'Eğitimde başarısı düşük' denilince sadece SBS ve ÖSS'deki sıralamalar baz alınıyor. Halbuki eğitim sadece akademik başarı değil, üretilen projeler, kültürel, sosyal, sportif faaliyetlerle bir bütündür. Samsun bu projelerle Türkiye genelinde 4. sıraya yükselmiştir. Bunun eğitime yansıması olumlu olacak" dedi.

Eğitim anlayışında bir değişim yaşandığını söyleyen Kaymakam Zafer Orhan, "Artık proje tabanlı eğitim anlayışı giderek yaygın bir hale gelmekte. Eğitimde öğrenciyi nesne olmaktan çıkartıp özne haline getiren, öğrenciyi esas alan bir eğitim anlayışı genel bir yaygınlık kazanıyor. Artık öğrencilerimizin sadece pasif dinleyici olmaktan çıkıp, bilgiyi kullanan, bu bilgiyle projeler yapan öğrenciler olmalarını arzuluyoruz" diye konuştu.

Bu projelerle Samsun'un Türkiye genelinde 4.'lüğe taşındığını ifade eden Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, "Dünya değişiyor, biz de değişmezsek dünyaya ayak uyduramayız. Süratle değişmek ve gelişmek lazım. Teknik eğitime dayalı bir anlayış gelişti, nasıl sanayi toplumunun temeli tarım varsa, bugün bilgi toplumu çağını yaşıyoruz, bununda temelinde sanayi toplumu vardır. Sanayi toplumunun ilk istediği şey; becerikli, çalışkan, üretken insan yetiştirmek. Bu nesilleri yetiştirebiliyorsak ülkemizi gelişmiş ülkeler düzeyindeki yerine oturtmuş oluruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açılışın ardından davetliler öğrencilerin projelerinin sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı. Sergiye en fazla proje ile katılan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun Müdürü Savaş Bayar, stantlarını gezen Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu'na plaket verdi.

Sergi, 22-24 tarihleri arasında açık kalacak.

ÖĞRENCİ ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
ÖĞRENCİ ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
ÖĞRENCİ ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 19:15:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 23:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?