6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrenci evlerine sıcak yemek

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde başlatılan “Kırsaldan Gelip İlçe Merkezinde ev Tutarak Eğitim Gören Öğrencilerin Düzenli Beslenmesinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından öğrenci evlerine sıcak yemek servisi yapılıyor.

SYDV tarafından tespitleri yapılan 50 öğrencinin evlerine günde bir öğün üç çeşit sıcak yemek sefer taslarıyla vakfın hizmet aracıyla götürülüyor. İlçe merkezinde bulunan orta öğretim okulunda okumak için köylerden gelerek ev tutan 9'u kız, 41'i erkek toplam 50 öğrenciye daha sağlıklı beslenebilmeleri için başlatılan kampanya çerçevesinde dağıtılan yemekler, öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kaymakam Adem Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aile ortamından yoksun kalarak eğitimlerine devam eden ve yaşadıkları evlerde düzenli olarak yemek yiyemeyen bu çocuklarımızın beslenmelerine katkı sağlamak, eğitimdeki başarılarını artırmak, mutlu etmek, çalışan ve başarılı olan öğrencilerin yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla böyle bir uygulama başlattık” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 16:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?