2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrenci ve velilere seminer

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Beldesi İlköğretim Okulu'nda öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik seminer verildi.


Havza Rehberlik Ve Araştırma Merkezi (RAM) Rehber Öğretmenleri Mücahit Ustabaş ve Medet Yapıcı tarafından Göl İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda seminer düzenlendi. Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik olarak yürütülen eğitim-rehberlik çalışmasında 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine 'Seviye Belirleme Sınavı (SBS) verimli çalışma teknikleri', öğretmenlere 'kaynaştırma ve Bilgiye Erişim Portalı (BEP)', velilere ise 'anne-baba eğitimi' konularında bilgi verildi. RAM Rehber Öğretmeni Mücahit Ustabaş, 'öğrenilmiş çaresizlik' konusunda bir bireyin ergenlik yaşına gelene kadar anne-baba ve çevresinden 18 bin defa 'yapma', 'etme', 'dur' kelimelerini duyduğunu ve bunun da bireyde olumsuzluklar oluşturduğunu, bireyin kendine olan güvenini azalttığını, bireyin olumlu karar alma sürecini olumsuz etkilediğini belirtti.


Medet Yapıcı da SBS'de ders çalışma sistemine değinerek, verimli ve planlı çalışmanın ana hatlarından örnekler verdi. Yapıcı, çok çalışmak yerine, etkili ve verimli çalışılması gerektiğine işaret etti. Hedef belirleme, hedeften uzaklaşmamak ve hedefe varmak için yapılması gerekenler konusu üzerinde de duran Yapıcı, "Bugünkü yaşantımızın yıllar önce aldığımız kararların sonucu olduğunu, gelecek yaşantımızın ise bugün aldığımız kararların sonucunda şekilleneceğini unutmamamız gerekir" dedi.
298 öğrenci, 152 veli ve 27 eğitimcinin katıldığı seminerde Okul Müdürü Faik Ulusoy, okul konferans salonu ve bilgisayar laboratuvarında yürütülen eğitim çalışmasının son derece verimli geçtiğini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 10:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?