2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrenciler Atakum sahilini temizledi

AB ÖĞRENCİLERİ ATAKUM SAHİLİNİ TEMİZLEDİ

Avrupa Okul Ortaklıkları Projesi(COMENIUS) kapsamında “Sağlıklı Beden, Sağlıklı Çevre ve Sağlıklı Okul” sloganıyla Samsun'a gelen Avrupa Birliği'ne dahil ülkelerin öğrencileri Atakum sahilinde temizlik yaptılar.

Polonya, Macaristan, Portekiz, Bulgaristan, İspanya ve Romanya'dan gelen, lise öğrencilerinden oluşan ve bu yıl 5.si gerçekleştirilen toplantıya 15'i öğretmen 13'ü öğrenci olmak üzere 28 kişi katıldı. Proje Sorumlusu Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi Müdürü Salih Şener, “Çocuklarımıza kaynaşmayı ve bir şeyler üretmeyi aşılayan bu projenin yararına inanıyoruz. Hemen her yıl değişik fikirlerin ortaya çıktığı bu projenin gündün güne büyüyerek devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Öğrencileri Atakum Belediyesi Deniz Kafe-Restaurant'ta ağırlayan ve onlara meşhur Samsun pidesinden yediren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, “Büyükler olarak çevreyi korumayı başaramadık. Ama siz gençler şimdiden çevrenin önemine varmışsınız. Bu bilinçle dünyanın daha fazla yok olmasına engel olacağınıza inanıyorum. Atakum'dan dünyaya verdiğiniz mesajı herkesin çok iyi algılamasını istiyor ve başarılar diliyorum” dedi.

Yemek sonrası eldivenlerini takan Başkan Burma, öğrencilerle birlikte çöp topladı. Yapılan sahil temizliği sonrası öğrenciler, Başkan Burma'yla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

AB ÖĞRENCİLERİ ATAKUM SAHİLİNİ TEMİZLEDİ
AB ÖĞRENCİLERİ ATAKUM SAHİLİNİ TEMİZLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 18:15:01
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?