2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrenciler Avrupa yolcusu

Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileri, Avrupa Birliği Hareketlilik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında otomobillerde aktif güvenlik sistemleri konusunda eğitim almak için Almanya'ya gidiyor.


Avrupa Birliği Hareketlilik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında çalışma yapan 13 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 idareci, 3-27 Mayıs tarihleri arasında otomobillerde aktif güvenlik sistemleri konusunda eğitim almak için Almanya'da eğitim alma imkanı bulacak. Öğrenciler, 690 proje içerisinden seçilerek desteklenen otomobil güvenlik sistemi projesini daha geliştirilme imkanı bulacak. Okul Müdürü Ayhan Keleş, otomotiv sektöründeki gelişmeler karşısında mesleki eğitim gören öğrencilerin gelişmeleri yakından takip edemediğine, iş hayatına atıldıklarında zorlandığına dikkat çekti.

Keleş, "Projemizde otomotiv alanındaki en son teknolojik gelişmelerin Avrupa ülkelerinde nasıl gerçekleştiğini araştırıp incelemek ve öğrencilerimizin mesleki eğitimini güncellemeyi hedefledik. Araçlarda kullanılan aktif ve pasif güvenlik sistemlerinin can güvenliğini sağlamasındaki rolünü ele aldık" dedi. Keleş, öğrencilerin Almanya'da elde edecekleri bilgileri Türkiye'ye transfer edeceklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 09:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?