4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrenciler F16'ları inceledi

ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ

Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi(EML) Havacılık Kulübü'nce Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na gezi yapıldı.

Çarşamba EML'de okuyan 25 öğrenci, 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nı gezme ve savaş uçaklarını yakından inceleme fırsatı buldu. 25 başarılı öğrenci, 2 rehber öğretmen ve 1 idareciden oluşan 28 kişilik kafile,

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan 5 Ana Jet Üs Komutanlığı'nı gezdi.

Sivil havacılık, yer hizmetleri ve uçuş güvenliği, hava trafiği ve kontrolü hakkında bilgilenmek, öğrencilere havacılığı sevdirmek, Türk Hava Kuvvetleri'ni tanımalarını sağlamak ve öğrencilerin ufkunu genişletmek amacıyla yapılan gezide öğrenciler, 'savaşan şahin' olarak adlandırılan F16 savaş uçaklarını yakından gördü, inceledi ve pilotlarla sohbet etti.

Hava trafik kontrol kulesindeki askeri personel ile havacılık ve Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki uçaklar, helikopterler ve kullanım amaçları hakkın bilgi alan öğrenciler, Türkiye'deki askeri ve sivil hava trafiğinin nasıl düzenlendiği ve uçuş güvenliği konularında bilgilendirildi. F16 savaş uçaklarının kalkışlarını pist başından izleyen öğrenciler, subayların kendileri için hazırladığı motorlu maket uçakların uçuş gösterisini takip etti. Hangarlarda savaş uçakları ve kurtarma helikopterinin içini de gezen kafile, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Gezi sonunda Çarşamba EML heyeti tarafından Üs Komutanı'na plaket takdim edildi.

ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ
ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ
ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ
ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ
ÖĞRENCİLER F16'LARI İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 11:09:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 17:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?