2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrenciler sinemada stres atıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) öğrencileri, ders yorgunluğu ve okul stresini, üniversitenin sinemasında film izleyerek atıyor.


OMÜ Sinema Kulübü'nün faaliyetlerini yürüttüğü ve 2001 yılında Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde kurulan OMÜ Sineması, son 4 yıldır aktif halde gösterimlerini sürdürüyor. Üniversite öğrencilerinin ücretsiz olarak izledikleri ve 128 kişi kapasiteli sinemada, 1970'li yıllardan 2000'li yıllara damga vurmuş yerli ve yabancı filmler gösterime sunuluyor. 100 kişiden oluşan OMÜ Sinema Kulübü'nün faaliyetlerini yürüttüğü sinemada, kulüp üyelerinin belirlediği filmler öğrencilere gösteriliyor.


OMÜ Sinema Kulübü Başkanı ve Elektrik-Elektronik Bölümü Öğrencisi Serdar Ayyıldız, öğrenci arkadaşlarının yoğun okul temposundan biraz olsun uzaklaşmalarını sağladıklarını ve sinema sanatının en iyi örneklerini öğrencilere sunmaya çalıştıklarını söyledi. OMÜ Sinema Kulübü'nün faaliyetlerinden de bahseden Başkan Ayyıldız, kulüp üyelerine kulüp içerisinden eğitimciler tarafından eğitim verildiğini, eğitimler sonucunda kısa metrajlı filmler çektiklerini, bunları sinemada sunduklarını ve çektikleri filmleri ulusal yarışmalara göndereceklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?