4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrenciler yemekten zehirlendi

OKULDA GIDA ZEHİRLENMESİ

Samsun'da bir lisede yaklaşık 53 öğrenci yedikleri gıdadan zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Serap Ulusoy Anadolu Denizlicilik Meslek Lisesi'nde bazı öğrenciler yedikleri yemeğin ardından isal, karın ağrısı şikayetiyle okul idaresine başvurdu.

Çok sayıda öğrencinin aynı şikayeti bildirmesi üzerine, okul idaresi tedbir amacıyla öğrencileri Tekkeköy Ailesi Sağılı Merkezi'ne götürdü. Burada ön tetkikleri yapılan öğrenciler, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. 101 öğrencisi bulunan okulda, 53 öğrenci poliklinikte tedavi edildikten sonra, bazı öğrencilere ilaç yazılıp okullarına gönderildi. Sağlık durumları iyi olan öğrenciler eğitim ve öğretimlerine devam etti.

Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, sabah saatlerinde öğrencilerin ishal şikayetiyle öğretmenlerine başvurduğunu, okul idaresinin şikayeti olan öğrencileri vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna götürdüğünü ve öğrencilerin gerekli tedavinin ardından okula getirilerek eğitime devam ettiğini söyledi. Korkulacak herhangi bir durum olmadığını, öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Candan, olayla ilgili net bir bulgu olmadığını, yemek ve sudan numune alındığını, tahlil sonuçlarının beklendiğini, kesim

sonucun o zaman belli olacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 17:44:01
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 17:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?