2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilerden ağaçlandırma bayramı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Kulübü öğrencileri "1. Ağaçlandırma Bayramı" kapsamında 150 meyve fidanı dikti.


OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde "1. Ağaçlandırma Bayramı" ile ilgili tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Özellikle yeşili sadece sevmenin yetmeyeceği ve yeşili hep birilikte yaşatmanın ortak olgu olduğunu vurgulamak istiyorum.

Şüphesiz ormanı, ağacı oluşturan, bütün bu güzellikleri hatırlamamız gerektiği gibi sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre amacımızdır" dedi. Ormanların insanların olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Güzeloğlu, her insanın bu bilinçle çevresine saygılı olması gerektiğini açıkladı.


Ardından konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "İnsanlar kaybettiği zenginliklerin kıymetini sonradan anlıyor. Üniversite en önemli özellik toplumsal sorumluluk bilicinin oluşturulmasıdır. Bu tür faaliyetler de yapmalarından ötürü öğrenci kulübümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Törenin ardından Vali Güzeloğlu, Hüseyin Akan, diğer katılımcılar ve öğrenciler, üniversite camisi ve trafo arasında kalan bölgeye gelerek 150 adet meyve fidanını toprakla buluşturdu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?