6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerden ilginç protesto

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunun 27. yıldönümünü "Var mısın YÖK'müsün" skeçli protesto etti.


OMÜ Öğrencileri, YÖK'ün kuruluşunun 27. yıldönümü dolayısıyla OMÜ Kurupelit Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi önünde protesto eylemi yaptı. Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan "Var mısın Yok musun" programını konu alan öğrenciler, oynadıkları skeçte hükümete ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'a tepki gösterdi. Skeçte program sunucusu Acun Ilıcalı'nın konuğu olarak Yusuf Ziya Özcan yarışması canlandırıldı. Skeç gereği Özcan'ın, öğrencilerin aleyhine bir tutumsergilediği gözlendi. Skeç, çevredeki öğrenciler tarafları tarafından da ilgiyle izlendi. Skecin ardından pankart açıp alkışlarla tempo tutan öğrenciler çeşitli slogan atarak YÖK'ü protesto etti. Daha sonra sessiz halay çeken öğrenciler, tepkilerine devam etti.

Halayın ardından öğrenciler, fakülte önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Ezgi Özdemir, üniversitelerin yıllardır ihtiyaç duyulduğu bilimsel-akademik bilginin yerine sadece sermayeye faydalı ve halkın piyasalarının ihtiyaçlarına cevap veren bir piyasacı eğitim anlayışıyla yönetildiğini ileri sürdü. Öğrenciler, basın açıklamasının ardından olayız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?