6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerden Kaldırım'a ziyaret

Samsun Alparslan İlköğretim Okulu öğrencileri, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ı makamında ziyaret etti.

Öğrenciler, istihdam, çevre, eğitim başta olmak üzere bir çok konuda Başkan Süleyman Kaldırım'a soru sordu.

Öğrencilerin, "İstihdama yönelik olarak hayata geçirilen Gazi Meslek Edindirme Kursları'nı ve bu kursların Gazi Beldesi'ne sağladığı faydaları nelerdir?” sorusunu cevaplayan Kaldırım, "GAMEK sadece meslek öğreten değil, öğrettiği meslek kollarında gençlerin istihdama kazandırılmasını kolaylaştıran bir projedir. 2 bin 558 gencimiz iş sahibi olarak bizim bu düşüncemizin doğru olduğunu gösterdi" dedi.

"Her bölgenin önemli bir yaşam merkezi olduğunu ve Gazi Beldesi'nin bu sıfata uygun olup olmadığını" soran öğrencilere Başkan Kaldırım, "Gazi Beldesi konumu itibariyle bölgenin en büyük beldesi. Yaşam merkezi olarak düşündüğümüzde ise Ankara'nın Çankaya'sı, İstanbul'un Beyoğlu'su neyse Karadeniz'in ve Samsun'un Gazi Beldesi de odur" diye konuştu.

"Belediye Başkanlığı zor mu?" diye soran Aydan Deliismail'e, başkanlığın zorlukları ve güzel yanları hakkında bilgi veren Başkan Kaldırım, daha sonra bu öğrenciyi makam koltuğuna davet oturttu. Bir süre başkanlık koltuğunda oturan minik öğrenci, "Koltukta otururken bile gerildim. Galiba başkanlık zor bir meslek" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ardından Başkan Kaldırım'ı, Karadeniz İşçi-Memur-Bağ-kur Emeklileri Derneği (KİMBED) Genel Başkanı Caner Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri ziyaret etti. 2 ay önce kurulan derneklerinin kısa sürede üye sayısını arttırdığını ve Zonguldak'tan Artvin'e kadar bölgesel anlamda önemli bir noktaya geldiğini söyleyen KİMBED Genel Başkanı Caner Acar, hiçbir siyasi oluşumun içerisinde yer almadan sadece üyelerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ise derneğin her zaman destekçisi olacağının sözünü verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 18:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?