4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrencilerden okula kütüphane

ÖĞRENCİLERDEN OKULA KÜTÜPHANE

Samsun Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Vezirköprü Rehber" projesinden elde ettikleri gelirle Sarıdibek İlköğretim Okulu'na kütüphane hediye ettiler.

Vezirköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mehmet Emin Vergi, Harun Dursun, Mustafa Salih Edis, Murat Dursun İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hüseyin Çinkaya ve Beden Eğitim Öğretmeni Cem Taylan Evren'in rehberliğinde Vezirköprü esnaf ve sanatkarlarının bilgilerinin kaydedildiği Vezirköprü Rehber adlı bir internet sitesi hazırladılar. 300'den fazla firmanın kaydedildiği www.vezirkoprurehber.com sitesinden elde ettikleri gelirle Sarıdibek İlköğretim Okulu'na aldıkları kitaplıkları ve kitapları götürerek okula teslim ettiler.

Okula götürülen kitaplıkların montajını yaparak, kitapları yerleştiren öğrenciler Sarıdibek İlköğretim Okulu öğlecilerine çikolata ikram ettiler ve getirdikleri topları öğrencilere armağan ettiler. Proje rehber öğretmeni Cem Taylan Evren, yaptıkları projeyle Vezirköprü' nün ihtiyacı olan bir rehber yaptıklarını ve bu rehberden elde ettikleri geliri güzel ve hayırlı bir iş için harcadıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Projeyi yapan öğrencilerden Harun Dursun, "Bu işe başlarken para kazanma amacımız yoktu. Fakat esnafı dolaşıp kayıt yaparken esnafın bize bağış yapmak istemesi sonucunda gelir elde etmeye başladık. Elde ettiğimiz geliri biz harcamak istemedik ve bir köy okuluna bağışlamayı uygun gördük. Bu nedenle bugün Vezirköprü'ye 45 kilometre uzakta bulunan Sarıdibek köyüne gelerek hediyelerimizi verdik. Bu yaptığımız iş beni çok mutlu etti. Köydeki öğrenci kardeşlerime faydam olduğu için çok gururlandım" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN OKULA KÜTÜPHANE
ÖĞRENCİLERDEN OKULA KÜTÜPHANE
ÖĞRENCİLERDEN OKULA KÜTÜPHANE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 18:02:05
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?