2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilerden örnek davranış

Samsun'un Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, harçlıklarından biriktirerek aldıkları fidanları okulun bahçesine dikerek örnek bir davranış gösterdiler.


2008-2009 eğitim-öğretim yılında açılışı yapılan Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi personeli ve öğrencileri yaptıkları çalışma ile okulun her tarafını ağaçlandırdı. Öğrencilerin kendi harçlıklarını biriktirerek katkıda bulundukları fidan dikme çalışmaları kapsamında 200 fıstık çamı, 100 kızılçam, 100 akasya, 50 gül, 40 mazı ve 10 ceviz ağaç fidanı toprakla buluştu.

Fidan dikme konusunda tüm öğrencilerin yoğun bir şekilde çalıştığını ve fidan alımında kendi biriktirdiği harçlıkları verdiklerini, bu durumun kendilerini duygulandırdığını belirten Okul Müdürü Resül Özata, öğrencilerin özellikle diktikleri fıstık çamı ile hem yeşil bir çevre hem de uzun vadede okula katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Okul bahçesinde başlattıkları çalışmalara destek veren Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür eden Vezirköprü Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, önümüzdeki günlerde okul bahçesinde çim ve çiçek ekimine başlayarak yeşil bir çevre oluşturacaklarını dile getirdiler.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 12:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?