6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerden otistik çocuklara ziyaret

Samsun Fen Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri ile Okul Müdürü İsmail Yavuz, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni (OÇEM) ziyaret etti.


Fen Lisesi öğrencilerine, OÇEM'in psikolojik Danışmanı Hasan Tahsin Yazıcı, otizmi ve otistik çocukları tanıtıcı bilgi verdi. Öğrenciler amaçlarının kendi aralarında düzenledikleri etkinliklerle elde ettikleri gelirden otistik çocukların ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamak olduğunu belirtti.

Ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten OÇEM Müdürü İrfan Yetik, Samsun'un en başarılı lise öğrencilerinin otistik çocuklara gösterdikleri ilginin ve kulübünün çalışmalarının takdire şayan olduğunu söyledi.

Otistik Çocukların ve ailelerinin, toplumdan özellikle manevi destek beklediklerini belirten Yetik, toplumun engellilere bakış açısının yavaş yavaş değiştiğini onlara acımaktan ziyade yol gösterilmesi ve destek olunması gerektiğini ifade etti. Otizmin tek tedavisinin eğitim olduğunu dile getiren Yetik, yapılmakta olan Fahriye Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi inşaatının tamamlanmasıyla 70-80 civarında otistik çocuğa eğitim verebileceklerini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?