6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerden zam protestosu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yüzlerce öğrenci, toplu taşıma ve yemekhane ücretlerine zam yapılmasını protesto etti.


Zamları protesto eden çok sayıda öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. Pankart ve dövizler açan öğrenciler, alkışlarla tempo tuttu, düdük çalarak zamların geri çekilmesini istedi.

Ardından yaklaşık bin öğrenci, sloganlar atarak yaklaşık 2 kilometre yürüdü ve Tıp Fakültesi arka girişinde bulunan dolmuş duraklarının önünde durdu. Grup adına burada bir basın açıklaması yapıldı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Figen Öztürk, 1 yıl içerisinde toplu taşıma araçlarına ikinci kez zam
yapıldığına dikkat çekti. Yemekhane ücretlerini de artırılmasının öğrencileri zora düşüreceğini dile getiren Öztürk, ulaşım ve yemekhane zamlarının geri çekilmesi, kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması, üniversiteye otobüs seferlerinin artırılması ve öğrenci ulaşım fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılmasını talep ettiklerini belirtti.
Açıklama sonrasında yetkililer, trafiğe kapatılan yolun açılmasını istedi.

Kabul etmeyen öğrenciler ise slogan attı, halay çekti, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'la görüşmek istediklerini söyledi. Eylemin sona ermesinin ardından yaklaşık 300 öğrenci, rektörlüğe yürüdü. Bu sırada üniversite güvenlik görevlilerinin önlem aldığı görüldü. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler, Rektör Bernay'ın yanlarına gelmesini istedi. Oturma eylemi yapan öğrenciler, eylemlerini yaklaşık 3.5 saat sürdürdü. Rektör Prof. Dr. Bernay, temsilci öğrencilerin yanına gelmesini istedi, ancak öğrenciler bunu kabul etmedi. Uzun bekleyişin ardından Rektör Bernay, öğrencilerin yanına geldi. Karşılıklı konuşma sırasında gergin anlar da yaşandı. Bernay, ulaşım konusundaki zamlarla kendilerinin bir alakalarının olmadığını, gerekli görüşmelerin yapılması için yardımda bulunacağını kaydetti. Yemekhane ücretlerine 3 yıldır zam yapılmadığını hatırlatan Bernay, bunun normal bir artış olduğunu kaydetti. Uzun süren konuşmanın ardından tatmin olmayan öğrenciler, eylemlerini sürdürme kararı alarak rektörlük önünden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 00:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?