2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere ampul dağıtıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde öğrencileri bilinçlendirmek ve enerji tasarrufu yoluyla ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla ilköğretim okulu öğrencilerine 19 bin adet enerji tasarruf ampulü dağıtımına başlandı.


2008/2 sayılı TC Başbakanlık Genelgesi ile başlatılan "Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi" kapsamında ilköğretim öğrencilerine enerji verimli lamba dağıtımı ve bilinçlendirme etkenlikleri çerçevesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nca yürütülmekte olan kampanya kapsamında enerji tasarrufu konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve enerji tasarrufu yoluyla ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla Vezirköprü'de 150 ilköğretim okulunun öğrencilerine 19 bin adet enerji tasarruf ampulü dağıtılacak.

Ampullerin dağıtımına Göl İlköğretim Okulu'nda başlandı. Ampul dağıtımında, öğrencilerden evlerinden söküp getirdikleri yüksek enerji harcayan klasik ampuller alınarak yerine yüzde 80 oranında tasarruf sağlayan ampuller verildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Özfişek, "Tasarrufu bilmeyen milletler geri kalmış veya gelişmekte olan milletlerdir" dedi
 

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?