2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere astronomi bilgisi

"Yıldız Habercisi Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Projesi" için Samsun'a gelen yabancı uyruklu öğrenciler, proje kapsamında çalışmalarına bugün sürdürdü.


"2009 Dünya Astronomi Yılı" nedeniyle Avrupa Birliği'nin (AB) desteklediği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Astronomi Kulübü'nün organize ettiği "Yıldız Habercisi Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Projesi" için Bulgaristan, Estonya, İspanya ve İtalya'dan gelen öğrenciler ve Türk öğrencilerinin de eşliğiyle çalışmalarına devam etti.

OMÜ Planetaryum'da yapılan faaliyetlerde misafir öğrenciler uzmanlarca astronomiyi ilgilendiren konular hakkında bilgilendirildi. Örenciler, uygulamalı bir şekilde eğitildi. Ayrıca Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'ndan gelen minikler misafir öğrencilerle neşeli dakikalar geçirdi.


Yıldız Habercisi Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Projesi Yasal Temsilcisi Prof. Dr. Metin Yavuz, hayata geçirdikleri projeyle amaçlarının farklı kültürleri bir araya getirmek olduğunu, birbirlerini anlayan, saygı gösteren ve demokrasiyi geliştiren oluşumlar içerisinde bulunmak istediklerini söyledi. Yavuz, "Her şeyden önce ülkeye olan önyargıyı kaldırıyoruz. Kültürü ve bilgiyi paylaşıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?