6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilere başarı tavsiyeleri

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Türkiye'nin yüksek kültürde dünya birincisi olması için gençlere büyük görevler düştüğünü belirterek, "Yabancı dil öğrenin, spor, müzik-resimle uğraşın, bol kitap okuyun, derslerinize gününde çalışın" dedi.


2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması ve 'İlköğretim Haftası' kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'yi İstiklal İlköğretim Okulu 7-8. sınıf öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nevzat İspirli, öğrencilerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi. Türkiye'yi hak ettiği noktalara taşıyacak olanların gençlerin olduğunu belirten İspirli, gençlerin donanımlı ve bilgili olması gerektiğini, Cumhuriyetin donanımlı, şahsiyetli, erdemli, çağı bilen, kavrayan yetişmiş insanlarla korunup kollanacağını kaydetti. İspirli, 'Yüksek kültürde dünya birinciliğine' ulaşmanın önemini belirterek, bunun için çok çalışması gerektiğine işaret etti.

Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) öğrencileri okumaya sevk ettiğini dile getiren İspirli, "Mutlaka bir yabancı dil öğrenin, koşuda olsa spor yapın, beceriniz varsa müzik ve resimle uğraşın, bol kitap okuyun, derslerinizi günlük zamanında yapın. Donanımlı insanlar makbul insanlardır.

Yüksek kültürde dünya birinciliğinin tutmalıyız. Kendimizi çok iyi hazırlamayız ve çağın gereklini yerine getirmeliyiz" diye konuştu. Öğrenciler Milli Eğitim Müdürü İspirli'ye çiçek hediye ederken, İspirli de öğrencileri kitapla ödüllendirildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?