4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrencilere ek derslik müjdesi

Samsun’da, Anadolu liselerinde belirlenen taban puanın altında kalan öğrenciler, bu okullarda ek derslik açılarak taban puanın 700’e düşürülmesini isteyerek AKP İl Yönetimi ve bazı milletvekilleri ile görüşmeleri sonuç verdi.

AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, veli ve öğrencilere, yaptıkları girişim sonucu Milli Eğitim Bakanlığı’nın Samsun’a 120 kişilik ek kontenjan verdiğini açıkladı. Buna göre Bakanlık tarafından Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla ilgili genelge fakslanarak, Tülay Başaran, Atatürk, Milli Piyango ve Bafra Liselerinde 30’er kişilik olmak üzere toplam 120 kişilik ek kontenjan için sınıf oluşturulması kararlaştırıldı.

 AKP Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, sözlerin tuttuklarını belirterek, "Bugün kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasında olduk. Biz veli ve öğrencilerimize ’İçiniz rahat olsun.Bu olayı kısa sürede çözeceğiz. Eylem yapmak yerine evinize gidin ve bizden haber bekleyin’ dedik. Şimdi de sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Samsun’da öğrencilerimiz mağdur olmayacak. Velilerimiz Pazartesi günü öğrencilerini okullara kayıt yaptırabilirler" dedi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 23:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?