2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere evde eğitim

OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE EVDE EĞİTİM

Samsun'un Tekkeköy İlçe Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde engelleri ve hastalıkları nedeniyle okula gidemeyen öğrencilere, evde eğitim hizmetleri verilmeye başlandı.

19 Mayıs İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi olan Yasin Baydu, rahatsızlığı nedeniyle 2009-2010 öğretim yılında okuluna devam edemediği için Milli Eğitim Bakanlığı Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi doğrultusunda evde eğitim programına alındı.

19 Mayıs İlköğretim Okulu'nca hazırlanan ders programı doğrultusunda evinde eğitim verilmeye başlanan öğrenci Yasin Baydu, evinde ilk dersini gördü. İlçe Kaymakamı Ali Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kuzu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Acar, Okul Müdürü ve derse girecek öğretmenler topluca katıldığı ilk derste, öğrenciye moral verildi. İlçe Kaymakamı Ali Candan, eğitim görmenin bir insanın geleceğini şekillendirmesi ve güzel bir yaşantı sürmesi için önemli olduğunu, bu nedenle engeli veya hastalığı ne olursa olsun her Türk bireyinin mutlaka ilköğretim eğitiminden faydalanması gerektiğin söyledi.

Her bireyin eğitim görme hakkının başta anayasa olmak üzere kanun ve yönetmeliklerle güvence altına alındığını belirten Candan, okula gelerek eğitimini sürdüremeyen öğrencilerin eğitiminin devlet tarafından evlerinde verildiğini kaydetti. Evde eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrencinin velisi Ömer Baydu, eğitiminin çocuğunun geleceği için çok önemli olduğunu, çocuklarının moralinin artmasıyla birlikte kendi morallerinin de düzeldiğini ifade etti. Kaymakam Candan, öğrenciye çeşitli hediyelerde verdi.

OKULA GİDEMEYEN ÖĞRENCİLERE EVDE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 12:09:03
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?