3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Öğrencilere geri dönüşüm dersi

Geri dönüşüm çalışmalarını geniş bir tabana yayan Canik Belediyesi, bölgedeki 14 okuldaki 15 bin öğrenciyi geri dönüşüm konusunda bilgilendiriyor.

Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çalışmalarını geniş bir tabana yayan ve geçen yıl bölgedeki 14 okulda yaklaşık 15 bin öğrenciye "Temiz çevre ve geri dönüşümle" ilgili eğitimler veren belediye, şimdi de çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında ilçedeki tüm okullarda eğitim çalışmaları yürütüyor. İnönü İlköğretim Okulu'ndan başlayan ve Çevre Mühendisi Yavuz Yaman tarafından verilen eğitimde öğrencilere geri dönüşümün ve çevre temizliğinin önemi anlatıldı.

Geri dönüşümün hayatımızdaki önemini anlatarak öğrencilere bu hususta duyarlı olmalarını öneren Çevre Mühendisi Yaman, yarının temiz Türkiye'sinin bugünkü çocuklardan ve gençlerden oluşacağı düşünülürse bu tür eğitimlerin öneminin daha net anlaşılacağını belirtti. Yaman, "Özellikle kağıt-karton, metal, plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşümü ve tekrar kullanılması, tabii kaynakların tükenmesini önleyecek ve milli ekonomiye katkı sağlayacak. Daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için geri dönüşüme destek verilmeli" dedi.

"Ağaç yaşken eğilir" mantığından yola çıkarak bu seminerleri düzenlediklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Hakan Ortaç da Canik'i bu konularda Avrupa standartlarına ulaştırmanın yolunun doğru bilinçlenme ve eğitimden geçtiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 17:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?