6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilere geri dönüşüm konferansı

Gazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Güncel Çevre Sorunları" konulu konferansa katılan öğrencilere, geri kazanım çalışmaları ve küresel ısınma konularında bilgi verildi.


Gazi Sahnesi'nde düzenlenen konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Feryal Akbal, Yrd. Doç. Ayşe Kuleyin, Yrd. Doç. Dr. Burcu Bongür konuşmacı olarak katıldı. İlköğretim okulları ve liselerin katıldığı konferansta salonu dolduran yüzlerce öğrenci 2 saat boyunca konuşmaları bütün dikkatleriyle dinlediler. Gençlerin özellikle geri kazanım projelerine destek konusunda duyarlı olmasının gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ayşe Kuleyin, ailelerin bu konuda çocuklarını bilinçlendirmesinin önemine değindi.
Konuşmaların ardından sahneye davet edilen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, hizmet süreçleri boyunca Gazi'nin değişiminin ve gelişiminin hızlanması için mücadele ettiklerini söyledi. Geri Kazanım Projesi (GEKAP) ile öncelikle ilköğretim çağındaki öğrencilere ulaştıklarını belirten Başkan Kaldırım, "Gazi Belediyesi olarak gençlerimizin sorumluluklarının arasına geri kazanım çalışmalarını da yerleştirmek istiyoruz. Bu anlamda gerçekleştirilen etkinlikler, konferanslar ile öğrencilerimizle buluşuyoruz. Hem çevre temizliğinin hem de ülke ekonomisinin temel yapı taşı olan geri kazanıma herkes destek vermeli" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?