2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere hediye kitap

Türkiye Okuyor Kampanyası' çerçevesinde ocak ayında 17 kitap okuyarak 'ayın okuyucu' seçilen ilköğretim okulu öğrencisi Elif Coşkun, kitap ödülü kazandı.


Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Samsun Gazi İl Halk Kütüphanesi'nden 2009 yılı haziran ayında 17 kitap alıp okuyan ve büyük bir okuma başarısı sergileyen Belediye İlköğretim Okulu 6 sınıf öğrencisi Elif Coşkun (11), 'ayın okuyucusu' seçilerek örnek oldu.

Sınıfında en çok okuyan öğrenci seçilen, düzey belirleme sınıfında Türkiye 11. olmayı başaran Coşkun, okumayı çok sevdiğini ve öğretmeni Tigen Okşar'ın okuma alışkanlığı kazanmasında büyük katkısı olduğunu söyledi.

Samsun Fen Lisesi'ni kazanmayı hedeflediğini belirten Coşkun, öğrencilere ve büyüklere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Kütüphane Müdürü Türkan Koca, kütüphanelerin okuma alışkanlığının bireysel ve toplumsal düzeyde oluşturulması ve gelişmesinde çok önemli rollerinin bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinde Halk Kütüphanesi Müdürlükleri içinde her ay ayın okuyucusunu seçerek, ödül veren ilk ve tek kütüphane olduklarını dile getiren Koca, "Amacımız, kullanıcıların kütüphaneye olan ilgisini sürekli ve canlı tutabilmektir" şeklinde konuştu. Daha sonra Elif Coşkun'a, İpek Ongün'ün Günler Akıp Giderken isimli kitabı hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 14:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?