3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Öğrencilere kitap armağanı

ÖĞRENCİLERE KİTAP ARMAĞANI

Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi 2010 yılı içerisinde en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bafra Halk Kütüphanesi Müdürü Nihat Kaya, kütüphanelerin önemini vurgulayarak, “Toplumun en çok gereksindiği ruh sağlığı için insanlara hizmet sunmayı amaçlayan kütüphaneler bilgi birikimiyle donatılmış iş gücünün yetiştirilmesinde sağlayacakları yarar göz ardı edilemez. Bilgiye en kolay ve ücretsiz ulaşabileceğimiz tek mekân kütüphanelerdir” dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ise Türkiye'deki kitap okuma oranının oldukça az olduğunu ve bahanelere sığınarak kitap okunmadığını belirterek, “Kitap okumak günlük hayatımızın bir parçası olmadıkça kültürel gelişmeleri yakalamamız mümkün değil. Okumayan, yazmayan bir milletin kalkınmasından bahsedemeyiz. Ne olursa olsun her insanın kitap okumaya ayıracak bir zamanı vardır” diye konuştu.

Ülkedeki okuma oranıyla ilgili bilgi veren Yayla, internet, cep telefonu ve televizyonun kitap okuma alışkanlığını engelleyen üç unsur olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, “Hiçbir neden bizi kitap okumaktan alıkoymamalı. Öğrencilerimiz önümüzdeki bu tatili en güzel şekilde değerlendirsin. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kitap okumanın önemini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Okumadan emek vermeden bir yerlere gelinmiyor. Her insan çalışarak, okuyarak güzel yerlere gelebilir. Eser yazarak bizlere sunan, rahmetli olan ve yaşayan yazarlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.

Sömestr tatilinin eğlence ve gezmeden ibaret olmadığını belirten Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı öğrencilerin bu süreçte eğlendikleri kadar ders de çalışması gerektiğini belirtti. Boyacı, şunları söyledi: “Bir öğrenci başarılı ya da başarısız olabilir. Yapılacak tek şey o eğitim öğretim döneminde öğretilen bütün konuların tekrarlanmasıdır. Bir taraftan derslere çalışırken bir taraftan da kitap okuyacaksınız. Her zaman okumak illaki kitap satın almak değildir. Aile büyüklerinizin edindiği kitaplar, okulunuzun kütüphanesi ve Halk kütüphanesinden yararlanabilirsiniz. Okuyarak gelecek hayatta başarılı olabilirsiniz. İnsan okudukça gelişir. Daha iyi yerlere gelebilmek için daima okumak ve çalışmak gerekir. Öğrencilerimize tatilde kitap okuyalım sloganıyla güzel bir sömestr tatili diliyorum.”

Konuşmalar bittiğinde öğrencilere ödülleri verildi. En çok kitap okuyan öğrenciler Atatürk İlköğretim Okulundan Semanur Karatepe 40 kitapla birinci, aynı okuldan Deniz Bozer 38 kitapla ikinci ve Fatih İlköğretim Okulu'ndan Duygu Çiçen 35 kitapla üçüncü olarak ödül kazanmayı hak etti. Ödülleri Kaymakam Ayhan Boyacı, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ve Belediye Başkanı Zihni Şahin öğrencilere takdim etti .

Tören sonunda kütüphane gezilerek törene katılan öğrencilere 100 temel eserden oluşan kitaplar hediye edildi.

ÖĞRENCİLERE KİTAP ARMAĞANI
ÖĞRENCİLERE KİTAP ARMAĞANI
ÖĞRENCİLERE KİTAP ARMAĞANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 17:57:04
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?