2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere ÖSS tavsiyeleri

Samsun İlkadım Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, sabah kalktıktan sonra ılık bir duş ve arkasından hafif bir kahvaltı yapılmasının yararlı olacağını, sınavda ilk önce cevaplanabilecek sorulardan başlanması gerektiğini söyledi.


ÖSS öncesi velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ciğerci, ÖSS öncesi zor ve sıkıntılı süreçte gençleri daha iyi anlayabilmek ve onlara sonuçta ne olursa olsun yanlarında olunduğunun mesajının iletilmesi gerektiğini kaydetti. "Sınavlarda kişilik değil, bilgi ölçülmektedir" hatırlatmasını yapan Ciğerci, Türkiye'de çocukluk çağından itibaren sınavların bilgiyi ölçmek anlayışı yerine sanki kişiliğe yönelikmiş gibi yansıtıldığını, bu durum da hem ailelerde hem de çocuklarda panik ve stresin arttığını belirtti. Ailelerin, çocuklarına girecekleri sınavın bir bilgi ölçme sınavı olduğunu, bilgileri yetersiz kalsa da bunu tamamlayabileceklerini belirtmeleri gerektiği uyarısında bulunan Ciğerci, ailelerin, başarısız sonuçlar olsa da çocuklarına karşı olan sevgilerinin azalmayacağını, onları sevmeye devam edeceklerini vurgulamaları gerektiğinin üzerinde durdu. Sınav öncesinde gençlerin normal alışkanlıklarını çok fazla değiştirmeden kendilerini sınava hazırlamalarının daha doğru olacağını vurgulayan Ciğerci,
"Alışkanlıkların dışına çıkabilecek her faaliyet gençlerde fazladan bir kaygıya yol açabilmektedir. Sınav her yıl yapılmakta ve her yıl binlerce genç bu sınava girmektedir. Bunun bilincinde olarak ve sadece bize özgü bir durum olmadığını bilerek kendimizi konsantre etmeliyiz" dedi.

Sınav öncesinde dikkat edilmesi gereken konulara değinen ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ciğerci, "Sınav öncesinde mutlaka sınava gireceğiniz okul ve salonu görün. Sabah kalktıktan sonra ılık bir duş ve arkasından hafif bir kahvaltı edin. Kahvaltıdan sonra sınav anında yanınızda bulunduracaklarınızı tekrar kontrol edin. Sınav başlamadan 30- 40 dakika önce sınav merkezine ulaşın. İlk önce kitapçıkta eksik sayfa olup olmadığına bakın, sınava en iyi bildiğiniz testten başlayın. İlk önce hemen cevaplayabileceğiniz soruları yapın, bu soruları yaptıkça kendinize güveniniz artacaktır. Sınavda çok zor sorular da olabileceğini düşünerek buna göre hareket edin. Sınav esnasında zamanı daha verimli kullanmak adına daha önce hiç denemediğiniz yöntemleri denemeyin, denemelerde kullandığınız ve işinize yarayan yolları kullanmak daha mantıklı olacaktır" dedi.
Ciğerci, bölümler arası geçişlerde bir dakikalık ara verilmesinin faydalı olacağını, tüm şıkları, soruyu ve soru köklerini dikkatlice okumadan soruların cevaplanmaması gerektiğini, sınavın bitimine az bir süre kala kodlamaların ve cevapların kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 12:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?