2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere ÖSS tercihi desteği

Samsun İlkadım Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), bünyesinde oluşturulan Meslek Danışma Merkezi'nde öğrencilere ÖSS tercih desteği sağlanacak.

Uygulama hakkında bilgi veren İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, bireylerin hayatta mutlu olabilmesinin bir anlamda kendilerine uygun doyum sağlayabilecekleri mesleği seçmesine bağlı olduğunu söyledi.

Meslek seçiminin yaşam biçimi anlamına geldiğini belirten Numanoğlu, gençlerin seçeceği mesleğin, meslek yaşamını nerede, kimlerle, nasıl ve hangi koşullarda geçireceğini belirleyeceğini kaydetti.

"Doğru meslek seçimi sonunda, kişiyi, başarı ve mutluluk beklerken, yanlış meslek seçiminin sonucu ise hayal kırıklığı ve hüsran olmaktadır" diyen Numanoğlu, "Her yıl pek çok üniversite adayı da meslek seçiminde bilinçli davranmadıkları ve tutarlı tercih yapmadıkları için istemedikleri yüksek öğretim programlarına yerleştirilmektedir. Bu nedenle hangi mesleği seçeceklerine karar verirken önce kendilerini iyi tanımalı, sonra meslekler hakkında doğru bilgi sahibi olmalı, ayrıca seçmeyi düşündükleri mesleklerin özellikleri ile kendi özellikleri arasında uyum olup olmadığını araştırmalıdırlar" dedi.

Günümüzde meslek seçeneklerinin artmasının doğru ve gerçekçi bir seçim yapmayı zorlaştırdığını ifade eden Numanoğlu, "ÖSS tercih dönemlerinde öğrencilerin, ilgileri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda sağlıklı bir meslek seçimi yapabilmelerine, İlkadım RAM bünyesinde oluşturulan Meslek Danışma Merkezi'nde görev yapan psikolojik danışmanlar yardımcı olacaklardır. Sınava giren öğrencileri, tercih dönemlerinde avantajlı olacakları programlara yöneltmek, ilgi, istek ve yetenekleri ile aldıkları ÖSS puanları doğrultusunda yapacakları meslek tercihlerine yardımcı olunacaktır" diye konuştu.

Numanoğlu, RAM'da uzmanların 22 temmuz, 03 Ağustos arasında hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 15:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?