6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilere özgüven eğitimi

İlkadım Belediyesi Üniversite Hazırlık Kursu'nda (İLKEM) ÖSS'ye girecek öğrencilere yönelik "Gelişim, Özgüven ve Gelecek Hedefleri Belirleme" semineri düzenlendi.

İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Eğitimci İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından verilen seminerde İLKEM'de ÖSS'ye hazırlanan öğrencilere, kişisel gelişim, özgüven ve gelecekteki hedeflerini nasıl belirlemeleri gerektiği konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Sınava girecek öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmak ve onları sınava daha iyi hazırlamak istediklerini söyleyen Kasapoğlu, "Amacımız sınava girecek öğrenciler üzerinde oluşan stresi en aza indirerek onların başarısını arttırmaktır" dedi.

İnsanların önündeki tek engelin yine kendileri olduğunu belirten Kasapoğlu, öğrencilere "azimle yola devam edin" diyerek şu örneklemeyi anlattı:
"Örneğin bir çocuk emekleme döneminden yürüme dönemine geçerken 200 kez yere düşmektedir. Ama yürümek istediği için hiç vazgeçmemektedir. Yani insanlar istedikleri zaman istediği her şeyi yapabilir. Başarı yüzde 60 insanın kendisine aittir, yüzde 20'si ailesine, diğer yüzde 20'si ise çevreye aittir. Başarılı insanlarda bunun farkındadırlar. Başarısız insanlar ise hep dış etkenleri bahane gösterirler."

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 16:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?