2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilere proje eğitimi şart

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Bölge Temsilcisi Prof. Dr. Reşit Özkanca, amaçlarının kendine güvenen ve yeteneklerini ortaya çıkarabilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirterek, "Bunu sağlayabilmek için de proje eğitimi şart" dedi.


İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK Samsun Bölgesi Temsilciliği'nin işbirliğiyle 'Ortaöğretimde Proje Tabanlı Eğitim Semineri' gerçekleştirildi. Sema-Cengiz Büberci Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan seminere İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Peker, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Bölge Temsilcisi Prof. Dr. Reşit Özkanca, Amasya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fergan Karaer, TÜBİTAK Proje Koordinatörü Leman Özay ile İlkadım ilçesinde bulunan ilk ve öğretim müdürleri ve yardımcıları katıldı.


Ortaöğretim Proje Tabanlı Eğitim Semineri'ndeki amaçları ile ilgili bilgi veren Prof Dr. Reşit Özkanca, "Amacımız, ortaöğretim öğrencilerine üretici düşünce, hipotez kurma çalışması, kendine güvenen, kendine yetebilirlik gibi yeteneklerini kazandırabilmektir. Bunların başarılması için de proje eğitimi şart oldu" diye konuştu.
Daha önce İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK'ın işbirliğiyle okullarında öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim' adlı projeleri uygulamaya geçirdiklerinin altını çizen Şube Müdürü Aydın Peker, kısa bir zaman içerisinde 6 bin öğrenci ve 550 öğretmene proje eğitim verildiğini, TÜBİTAK'a ise 65 proje müracaatı yaptıklarını, bunun da Türkiye'de ilçe olarak iller sıralamasında en fazla proje üreten bir eğitim yeri olduklarını ifade etti.


Proje Koordinatörü Leman Özay ise ilköğretim okullarındaki proje tanıtımlarını bitirdiklerini, ortaöğretimde proje tanıtımına başladıklarını açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 13:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?