6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerin el emeği satışa sunuldu

Samsun Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin, usta öğreticilerin ve öğretmenlerin atölyelerde ürettikleri ürünlerin satışının yapılacağı 'satış reyonu', düzenlenen törenle açıldı.


İstiklal Caddesi'nde bulunan satış reyonunun açılışına İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli ve Öğretmen Albay Sabri Kunaç ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Samsun'a 2 sene önce geldiğini ve ilk geldiği zamanlarda Olgunlaşma Enstitüsü'nün berbat bir konumda bulunduğunu söyledi. Türkiye'de olgunlaşma enstitülerinin marka olduğunu dile getiren İspirli, "Bizlerin bu marka olan okulumuzu soldurmak gibi bir lüksümüz yok. Burada güzel şeyler üretilecek, Samsunlu vatandaşlar başka şehir ve ülkelere giderken önce buraya gelip alışveriş yapma ihtiyacı hissedecekler. Burada aradıkları hediyelik eşyaları rahatlıkla bulabilirler. Emeği geçen okul yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum" dedi.


Enstitünün tadilatını yaparak, Samsun'a yakışır bir hale getirdiklerini belirten Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi Müdürü İlyas Gülünay, öğrenciler, usta öğreticiler ve öğretmenlerin yaptıkları ürünlerin satışını yapmak üzere satış reyonunu açtıklarını kaydetti.
Kurdele kesilerek açılış gerçekleştirilirken, daha sonra kokteyl verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 03:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?