6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrencilerin halk müziği konseri

İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl sonu etkinliği çerçevesinde halk müziği ve şiir dinletisi programı düzenledi.


Canik Gençlik Sahnesi'nde yapılan programa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İnönü İlköğretim Okul Müdürü Yaşar Tayyare, Gazi ve Yeni Mahalle Muhtarları Tuğrul Birinci ve İdris Yıldız, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Samsun'da ilköğretim okulları arasında saz ekibi olan tek okulun İnönü İlköğretim Okulu olduğunu belirten Okul Müdürü Yaşar Tayyare, yakalanan başarında yerel yönetiminden okul müdürüne, öğretmeninden öğrencilerin kendisi ve ailesine kadar herkesin katkısı bulunduğunu kaydetti. Saz ekibinin kuruluşunun Canik Belediyesi tarafından 4 yıl önce açılan enstrüman kursları ile vücuda geldiğini vurgulayan Tayyare, Canik'te eğitim adına yapılan yatırımlardan dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür etti.


Öğrencilerin halk müziğini ve şiir dinletisini keyifle dinleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dinlediğimiz şiir ve şarkılar eğitime yaptığımız yatırımların heba olmadığının kanıtıdır. 4 yıldır eğitim-öğretim alanında çok büyük gelişmeler yaşandı. İşte bunun en güzel örneğini hep birlikte yaşadık. Geleceğimizi düşünmek zorunda olduğumuz için eğitime yatırım yapmak zorundayız. Çünkü eğitimde yakalayacağımız seviye, ilçemizin kalkınmışlığının göstergesi olacak" dedi.


Bedirhan Gökçe'nin 'Sol Yanım Acıyor Anne' isimli şiirini okuyan Burçin Küçükarslan isimli öğrenci, davetlilere duygusal anlar yaşattı. Etkinlikte 20 öğrenci, seslendirdiği şiir ve şarkılara katılımcılara unutamayacakları dakikalar yaşattı. 24 tane şiir ve halk müziğinin seslendirildiği program, Neslihan Aydın adındaki öğrencinin Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' isimli şiirini okumasıyla tamamlandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 11:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?