4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğrencilerin seçim heyecanı

ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Samsun merkez ve ilçelerindeki tüm okulları temsil eden öğrenci meclisi üyeleri, il meclisi başkanını seçti.

Proje ile cumhuriyetin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanırken, Samsun'da yapılan seçimlere 17 ilçeden 45 öğrencinin katılımıyla il meclisi başkanı seçildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE'den Sorumlu Şube Müdürü Nihat Çelikezen'in divan başkanlığı yaptığı seçimlere 7 aday katıldı. 46 oyun kullanıldığı seçimlerin sonunda Atakum Anafartalar Anadolu Lisesi öğrencisi Gönül Nair 4, Çarşamba Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Çiğdem Yeşilyurt 11, Atakum Özel Final Koleji öğrencisi Ozan Kaş 3, Ladik Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hüseyin Üşenmez 7, Ondokuzmayıs Ballıca 60. Yıl Çok Programlı Lisesi öğrencisi Saim Şenocak 6, İlkadım Aziz Atik Anadolu Lisesi öğrencisi Gözde Pehlivantürk 6, Vezirköprü İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Salih Ediz 8 oy aldı.

Seçimi kazanarak Samsun Öğrenci Meclisi Başkanı olan Çarşamba Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Çiğdem Yeşilyurt, "Bana destek veren herkese teşekkür ederim. Benim kazanmamı doğru bulmayanları hoşgörü ile karşılıyorum. Ben elimden geleni yapacağı. Buradan herkese söz verdim, bu sözümü tutacağım. Benim kazanmamı istemeyenlerin beni desteklemelerini istiyorum" dedi.

Öğrenci Meclisi Başkanı Çiğdem Yeşilyurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında ev sahipliğini TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yapacağı TBMM'deki etkinliklere katılacak.

ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI
ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI
ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI
ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 13:57:04
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 14:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?