2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğrencilerin vergi merakı

Samsun'da, 23 Nisan İlköğretim Okulu 7/L sınıfı öğrencileri ziyaret ettikleri Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi'yi soru yağmuruna tuttu.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Sevgi, alışverişte fiş almanın öneminden bahsetti.
İlkadım 23 Nisan İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Asiye Ünal ile birlikte gelen 35 öğrenci Şuayip Sevgi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Asiye Ünal, derste öğrencilerin kendisine vergi ile ilgili sorular yönelttiğini ve bu konuya meraklı oldukları için başkanlığa ziyaret ederek öğrencilerini bilgilendirmek istediğini söyledi.


Öğrencilerin vergi ile ilgili bilgi sahibi olmak istemesinin sevindirici olduğunu belirten Şuayip Sevgi, "Devletlerin en önemli gelir kaynağı vergilerdir. Devletimizin yapmış olduğu her türlü harcamaların karşılanması için başvurduğu kaynak, 70 milyon insanımızın kazançlarından alınan vergilerdir. Devlete karşı vergide sorumluluk önemlidir. Alışveriş yaptığımız zaman alışveriş fişini mutlaka almalıyız. Alışveriş yaptığımız zaman ödediğimiz paranın fişini almazsak, Katma Değer Vergisi'nin tamamı satıcının cebine kalmış olur. Devletimize gitmez. Fişimizi alırsak, ödediğimiz paranın vergisi devletimize gider" dedi.


Konuşmasının ardından Sevgi, isteyen öğrencilerin vergi ile ilgili kendisine soru sorulabileceğini dile getirdi. Öğrenciler ise 30 dakikada yaklaşık 30 soru sordu. Şuayip Sevgi ise 10'larca soruyu tek tek yanıtladı. Daha sonra Sevgi, öğrencilere kurşun kalem hediye etti. Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi'nin ziyaretinin ardından öğrenciler binasını gezerek bilgi edindi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 14:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?