6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğrenmenin yaşı yok işte kanıtı

İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde okuma-yazmayı öğrenen 58 yaşındaki Ayşe teyzenin ilk işi gurbetteki kızına mektup yazmak oldu.


İlkadım Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve bölgede okuma-yazma bilmeyen birçok insanı okuryazar yapmayı hedefleyen 'Okuma-Yazma Kursu'na müracaatlar gün geçtikçe artıyor. 13 Ekim-9 Ocak tarihleri arasında organize edilen 1. kurs döneminde yapılan ilk müracaatlar esnasında 5 kişi olan kursiyer sayısı bölgede vatandaşların duyarlı davranışı ve gösterdikleri ilgi sonucu 12'ye yükseldi.

Yaşları ilerlemesine rağmen kursa katılarak okuryazar olan ve birçoğu ev hanımı olan bayanların okuma-yazmayı öğrendikten sonra ilk işleri gurbette yaşayan çocuklarına mektup yazmak oldu. Okuma-yazma eğitimi alan Ayşe Karaman (58), "Burada aldığım eğitimle şimdi gurbetteki kızıma mektup yazıyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.


Bölgede okuryazar eksikliğinin bir an önce giderilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak Kültür Merkezimizde birçok yeniliğe imza attık. İlkem ÖSS kursu ve çeşitli el sanatları kurslarımız var ama bunlar içinde yapılan en faydalı kurs okuma-yazma kursumuz oldu. Birçok ev hanımımız bu kurslara katılarak okuryazar olmak için çaba sarf ediyor ve bu çabayı görmek bizleri de çok mutlu ediyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 19:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?