2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğretim üyesinin sertifikası sahte

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu yaptığı incelemede, OMÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ.K.'nin sertifikasının gerçek olmadığı yönünde görüş bildirdi.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Arif Kökçü, Prof. Dr. Erdal Malatyalıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Altınsoy, Doç. Dr. Mehmet Çetinkaya, Yrd. Dr. Devran Bıldırcın, Prof. Dr. Tayfun Alper, Yrd. Dr. Miraci Tosun ve Yrd. Dr. Handan Çelik'in, Prof. Dr. İ.K.'nin tüp bebek sertifikasının sahte olduğuyla ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yaptığı başvurunun incelemesi sonuçlandı.


Sağlık Bakanlığı müfettişinin Prof. Dr. İ.K.'nin Almanya'da bulunan Medikal Üniversity Of Lüberck'ten 1997 yılında aldığı ve 2002 yılında Sağlık Bakanlığı'na sunduğu 'Üremeye Yardımcı Tedavi Yöntemleri Eğitim Sertifikası'nın gerçek olmadığı için iptal edilmesi gerektiği yönünde rapor tuttu. OMÜ Rektörlüğü ve Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'ne konuyla ilgili açılan dava nedeniyle raporun gönderilmesi de kararlaştırıldı. Prof. Dr. İ.K., konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?