4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğretmen adaylarına uygulamalı kurs

ÖĞRETMEN ADAYLARINA UYGULAMALI KURS

Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, Bafra'daki ilköğretim okullarında uygulamalı izleme eğitimi aldılar.

Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 70 öğrencisi 5 gün süre boyunca Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda ve Bafra Fatih İlköğretim Okulu'nda uygulamalı, izleme etkinlikleri kapsamında eğitim gördüler. Eğitim programının son gününde Bafra 30 Ağustos ilköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle eğitime katılan öğrencilere katılım belgesi takdim edildi.

Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt yaptığı açıklamada, “Bafra Kızılırmak Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 öğrencisi uygulamalı, izleme etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenleri Rahim Kevrek, Adem Erol, Gülseren Atamer ve Pınar Gültekin eşliğinde 5 gün 1.sınıftan 8. sınıflar dahil olmak üzere tüm öğretmenlerimizin derslerini izleyerek öğretmenlik mesleği ile ilgili hem bilgi aldılar” dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ise konuşmasında, “Öğretmenlik mesleği en kutsal meslektir. Bu mesleği seçenler toplum içindeki en seçkin insanlardır. Bilgileri, seviyeleri, davranışları, kaliteleri, karakterleri, ahlakları ile örnek insanlar eğitimcilerdir. Eğitimcilerimiz, öğreticilerimiz içimizden birileridir. Onlar da bizler gibi insandır. Okumayı, yazmayı, tarihi, yeryüzü şekillerini, denizleri, ağarların adlarını, gölleri, kaynakları, ürün adlarını, kolektif çalışmayı, cumhuriyeti, bayramları, anma günlerinin önemini, ecdadımıza saygılı davranmayı, bizlere öğreten öğretmendir” şeklinde konuştu.

Eğitim gören öğrenciler ise, “'Bizlere 5 gün boyunca büyük destek vererek eğitim kapsamında yanımızda olan Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kurt, Öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederiz” dediler.

Konuşmalardan sonra öğrencilere katılım belgesi verildi, günün anısına da pasta kesimi yapıldı, öğrenciler öğretmenlere çiçek takdim etti.

ÖĞRETMEN ADAYLARINA UYGULAMALI KURS
ÖĞRETMEN ADAYLARINA UYGULAMALI KURS
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 16:12:02
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 16:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?