4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğretmen dayağı psikolojisini bozdu

ÖĞRETMEN DAYAĞI PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Samsun'da bir sınıf öğretmeni hakkında, görev yaptığı okulda okuyan kızı ile tartışan bir kız öğrenciyi darp ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Olaydan sonra psikolojisinin bozulduğu belirlenen 14 yaşındaki öğrencinin ise tedavisine başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesi TOKİ Kamalı Toplu Konutları'nda bulunan Kamalı Köyü Şehit Yüzbaşı Tunç Fidaner İlköğretim Okulu'nda 8/A sınıfından okuyan Halenur Candan (14) ile teneffüste, aralarında okulun 3/B sınıfında okuyan G.B.'nin de bulunduğu öğrenci grubu ip atlarken, 'ipin üzerinden geçme' yüzünden sorun yaşandı. İddiaya göre, olay üzerine G.B., aynı okulda 2/B sınıfında öğretmenlik yapan annesi A.G.'ye şikayete gitti. Kızının yaşadığı sorunu anlatması üzerine, teneffüs zili çalmadan okul

giriş merdivenlerine gelen öğretmen, kızının gösterdiği öğrenci Halenur Candan'ı yanına çağırdı. Ailenin ve öğrencinin iddiasına göre, öğretmen hiçbir şey sormadan, 14 yaşındaki öğrenciyi elle darp etti. Öğrencinin babasına telefonla ulaşması üzerine, aile okula gelerek kızlarını aldı.

Baba Mehmet Candan, Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kızının, öğretmen tarafından darp edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu ve soruşturma başlatıldı. Ayrıca, öğrencinin darp edildiği görüntülerin yer aldığı öne sürülen güvenlik kameraları görüntüleri de delil olarak sunuldu.

Olaydan sonra geceleri çığlık atarak uyandığı, okula gitmeye korktuğu, yemek yemediği, içine kapandığı, sürekli uyumak gibi çeşitli psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen öğrenci, anne Zeynep Candan tarafından Samsun Ruh Sağılığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. Psikolojik destek alan ve ilaç kullanması uygun görülün öğrenci, gerekli tedavinin ardından evine gönderildi.

Yaşadıkları olayı anlatan anne Zeynep Candan, kızının okulda öğretmen tarafından dövülmesi sonrasında geceleri çığlık atarak uyanma, yemek yememe, okula gitmek istememe, arkadaşlarıyla daha görüşmeme gibi birçok sorun yaşaması üzerine psikiyatra getirdiklerini söyledi. "Hiçbir öğretmenin kendi çocuğunu mutlu etmek için bir öğrenci dövmeye hakkı yok" diyen anne Zeynep Candan, "Çocuğun psikolojisi bozuldu, şimdi hastanelerdeyiz. Öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Güvenlik kameraları

delil olarak sunuldu. Kendi çocuğunun ipinin üzerinden atladı diye benim kızım hiç sorgusuz sualsiz darp ediliyor. Böyle bir şey olmaz" dedi.

14 yaşındaki Halenur Candan, yaşadığı olayla ilgili şunları anlattı: "Okulun bahçesinde öğretmenin kızı ip oynarken üzerinden geçtim. 'Benim annem burada öğretmen' diye tehditler savurdu. Gitti annesine şikayet etti. Annesi geldi. Hiçbir şey denemeden beni dövmeye başladı. 'Siz beni nasıl döversiniz hocam?' dedim, 'Nasıl dövemem?' deyip tekrar dövdü. Müdürün yanına çıkmak istedim, kollarımdan çekti. Kurtuldum müdüre gittim, yoktu. Müdür yardımcısına gittim, annemi aramama izin vermedi. Okuldan çıkıp

markete giderek babamı aradım."

Olaydan sonra okula gidemediğini, arkadaşlarından utandığını, öğretmenden korktuğunu belirten Halenur Candan, doktorun, yaşadığı olayı unutamayacağını ama eski günlerine dönmesi gerektiği yönünde kendisine telkinde bulunduğunu kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dayak iddiasıyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

ÖĞRETMEN DAYAĞI PSİKOLOJİSİNİ BOZDU
ÖĞRETMEN DAYAĞI PSİKOLOJİSİNİ BOZDU
ÖĞRETMEN DAYAĞI PSİKOLOJİSİNİ BOZDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 12:42:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 12:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mlhbzc IP: 62.108.72.xxx Tarih : 31.12.2010 15:03:15

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturması soncunda öğretmen suçlu bulunmuş olup cezalandırılmıştır.Ayrıca mahkeme aşaması devam etmektedir. İlgilenenlere...