5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Öğretmenler Günü kutlandı

Samsun'da Gazi, İlkadım ve Canik belediyelerince '24 Kasım Öğretmenler Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Gazi'deki ilk ve ortaöğretim kurumlarını gezerek öğretmenleri tebrik etti. Başkan Süleyman Kaldırım, öğretmenlik görevinin kutsal olduğuna değinerek, "Dün bizleri yetiştiren, bugün yarınlarımızın temelini atan öğretmenlerimizin bizim için önemi çok büyük. Bu anlamda, en özel günlerinde yanlarında olmak istedik" dedi.

İlçede gezilerini sürdüren Başkan Kaldırım, Gazi Kültür Merkezi'nde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünün bulunduğu pastayı kesti.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 100. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki meslektaşlarını ziyaret edip, günlerini kutladı. Okul Müdürü Cengiz Çelik ve öğretmenlerin gününü kutlayıp karanfil dağıtan Başkan Osman Genç, bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine ulaşması için eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkün olacağını söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise Öğretmenler Günü'ne özel olarak hazırlattıkları 263 sayfadan oluşan 'Öğretmen Hikayeleri Antolojisi' kitabını ilçede görev yapan öğretmenlere dağıttı. Beledi Başkanı Tok, "72 okulda 3 bin 500 öğretmene hazırladığımız kitabı hediye edeceğiz. Toplumları ve bireyleri ışığı altında aydınlatan, pırıl pırıl bir gelecek üreten mümtaz vazifenin sahibi öğretmenlerimize hak ettikleri özenin, hürmetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Başkan Tok, gün boyu ilçedeki okulları gezdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?