4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğretmenler tarih turu attı

SAMSUNLU ÖĞRETMENLER AMASYA'DA TARİH TURU ATTI

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'nin ortaklaşa yürüttükleri 3 hafta süreli "Bilim Danışmanlığı ve Eğitimi Destekleme Projesi"ne katılan öğretmenler, Amasya'da hem gezme hem de çalışmalarda bulunma fırsatı yakaladılar.

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ile bir dönem Amasya Üniversitesi'nde de görev yapan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ferhan Karaer'in önderliğindeki Fen ve Sosyal Bilimler öğretmenlerinden oluşan 60 kişilik ekip, Amasya'nın Taşova ilçesinde yer alan Borabay Gölü'nün yanı sıra Amasya il merkezindeki tarihi ve kültürel alan ile mekanlarda incelemelerde bulundular.

Samsun ekibi, Amasya Pirler Parkı'nda bir süre istirahat ederken, parkın içerisinde yer alan Pir Sücaaddın İlyas Türbesi önündeki yankı duvarı öğretmenlerin ilgisini çekti. Ekibe Amasya Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş ile Amasya Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'ta nezaret ederken, Çevre ve Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş seslenince yankı yapan duvarı hakkında konuklarına bilgiler verdi.

SAMSUNLU ÖĞRETMENLER AMASYA'DA TARİH TURU ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 20:35:01
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 22:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?