6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Öğretmenlere takdir belgesi

Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında okutulmaya başlanan ders kitaplarının hazırlanmasında görev alan Samsunlu 14 öğretmeni takdir belgesiyle ödüllendirdi.


Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nca alınan kararla Samsun'da oluşturulan Kitap Yazılım Komisyonu'nda görev alan 14 öğretmen, “Tarih 9. Sınıf” kitabını hazırladı. Tarih 9. Sınıf kitabını hazırlayan 14 öğretmene, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik tarafından imzalı takdir belgesi gönderildi. Takdir belgeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli tarafından öğretmenlere teslim edildi.


Samsun Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, konuyla ilgili olarak makamında düzenlediği basın toplantısında, dünyanın değiştiği gibi bakanlığın da değiştiğini, geçmişte bir kısım kitapların yurt dışından dolar, döviz karşılığında getirtildiğini ve bakanlığın buna 'dur' dediğini söyledi. Kendi öğretmenlerinin yazdığı kitapların 2.3 YTL'den alındığına, yurt dışından gelen kitaplarla karşılaştırıldığında çok ucuza mal edildiğine dikkat çeken İspirli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu süreçte almış oluğu tedbirlerle artık ders kitaplarını yazma görevini kendi öğretmenlerine verdiğini ve bütün ders kitapları bizzat o okulun öğretmenleri tarafından yazıldığını, hazırlandığını ve okullarda okutulduğunu açıkladı. Nevzat İspirli, "Bütün üniversitelerimizle iş birliği içerisinde çalışıyoruz ve onlardan destek alıyoruz. Kitap hazırlanmasında görevli öğretmenlerimiz, 1 kuruş bile beklentiye girmeden tamamen yüreklerindeki eğitim sevgisi ve sevdasına dayalı olarak bu kitabı hazırlamışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imzalamış olduğu takdir belgelerini öğretmenlere verdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?