2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Öğretmenlerin en anlamlı günü

ALAÇAM'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Samsun'un Alaçam ilçesinde “Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenlere Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Daha sonra ÇPL Spor Salonu'nda hazırlanan ikinci programa geçildi.

Buradaki program Alaçam Anadolu Lisesi'nin organizatörlüğünde gerçekleştirildi. Tören, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Garnizon Komutanı Cengiz Yılmaz, Belediye Başkanı İlyas Acar, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Emre, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Daire amirleri ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti.

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla genç öğretmenler adına Karahüseyinli İlköğretim Okulu Öğretmeni Aygül Uluay, kıdemli öğretmenler adına Alaçam Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ali Günan, emekli öğretmenler adına da Hasan Sağlık birer konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına şu sözleri kaydetti: “Ülkemizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenliği kabulünün 81.yıl dönümü Öğretmenler Günü'nde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile hepinizi saygıyla selamlarım. Değerli öğretmenler, her meslek dalının bir günü vardır, ama hiçbir meslek dalının günü bizim günümüz kadar geniş katılımla kutlanmaz. Bunun nedenine baktığımızda biri bu bugünün bize Atatürk'ten armağan olması, diğeri ise çok geniş bir kitleye hitap etmemizdir.”

Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü'nün 24 Kasım Öğretmenler Günü konuşmasından sonra 2008-2009 eğitim-öğretim yılı sonunda emekli olan öğretmenlere İlçe Kaymakamı Üçüncü tarafından hizmet ve şeref belgesi verildi. Tören müzik şöleni ile son buldu.

ALAÇAM'DA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 18:58:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 09:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?