4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Öğretmenlerin sertifika heyecanı

KOSOVALI VE MAKEDONYALI TÜRK ASILLI ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI

Mesleki eğitim kurslarına katılmak üzere Samsun'a gelen Kosovalı ve Makedonyalı Türk asıllı öğretmenler, 15 günlük eğitimin ardından sertifikalarını aldı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Balkan Türkleri Konfederasyonu işbirliği ile Kosovalı ve Makedonyalı Türk asıllı öğretmenlere yönelik bu sene 7.'si düzenlenen mesleki eğitim kursuna katılan kursiyerler, OMÜ öğretim üyelerinden 15 gün boyunca 40 saat süren derslerde branşlarına yönelik mesleki eğitim dersleri gördüler. OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Yüksel Kesim, OMÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kökdemir, Balkan Türkler

Konfederasyonu Genel Başkan Vekili İzzet Altuntaş, Balkan Türkleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve İlkadım Belediyesi Meclis üyesi Sezai Onaran'ın katıldığı törenle sertifikalarını alan öğretmenler adına konuşan Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferdi, "Burada edindiğimiz bilgileri sadece öğrencilerimize değil, meslektaşlarımıza da aktaracağız" dedi.

Kursa, Kosova ve Makedonya'dan toplam 28 öğretmen katıldı.

KOSOVALI VE MAKEDONYALI TÜRK ASILLI ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI
KOSOVALI VE MAKEDONYALI TÜRK ASILLI ÖĞRETMENLER SERTİFİKALARINI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 15:24:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 16:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?