2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

OKA personel alımını tamamladı

KALKINMA AJANSI PERSONEL ALIMINI TAMAMLADI

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda görevlendirmek üzere elemeler ve kriter değerlendirmelerinin ardından 22 uzman personel adayı ve 2 destek personel adayının asil olarak sınavı kazandığını söyledi.

Kalkınma Ajansı’nın personel alımıyla ilgili açıklama yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye ölçeğinde kurulmakta olan 26 kalkınma ajansından birisi olan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı merkezinin Samsun olduğunu, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden oluşan bölgenin yerel ve merkezde bulunan kurum ve kuruluşların iş birliği, ortak çalışma anlayışı ile geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kalkınma Ajansı'nın yerel dinamikleri harekete geçirerek hızlı, sağlıklı, sürekli ve sürdürülebilir bir kalkınmayı gerçekleştireceğini belirten Vali Güzeloğlu, "İllerin bölgesel ölçekte rekabet üstünlüklerini artırmayı amaçlarken illerimizi ve firmalarımızı ulusal ve uluslararası düzeyde mümkün olan en üst seviyede rekabet gücüne ve gelişmişlik düzeyine ulaştırmak istiyoruz" yorumu yaptı.

Kalkınma Ajansı’nı "Önemli bir bilgi birikiminin, deneyim zenginliğinin, sanayi ve hizmet sektörleriyle birlikte bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasının, gelişmesinin gerçekleştirilmesinde güçlü bir derinliğin, çalışma azim ve heyecanının temsilcisidir" şeklinde anlatan Güzeloğlu, Orta Karadeniz Bölgesi gerek deniz bağlantısı ve liman ölçeğinde uluslararası alanda büyük açılım olduğuna dikkat çekti.

Güzeloğlu şunları dedi: "Atılımlar gerçekleştirme yeteneği, gerekse tarım, gıda sanayi ve imalat sektörlerinde üretim başta olmak üzere ekonominin temel eksenlerinde güçlü bir üretim geçmişi ve geleneği olan, ticaret ve insan kaynakları varlığı ve alt yapısı ile giderek güçlenen bir bölgemizdir. 18 Ağustos 2009 tarihinde yayımlanan personel giriş sınavı ilanı ile başlayan personel alım süreci başlatılmıştır. Sınava 291 uzman personel adayı ile 56 destek personeli adayının başvurusu alınmıştır. Alanında uzman kişiler yaptığı elemeler ve kriter değerlendirmelerini ardından 22 uzman personel adayı, 2 destek personeli adayı asil olarak sınavı kazanmışlardır."

Güzeloğlu, destek personeli dahil sınavı kazanan toplam 24 personel adayının tamamı İngilizce bildiğini, KPDS puanları 71 puan ile 98 puan arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 13:31:03
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 17:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?