4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

OKA'dan KOBİ'lere büyük destek

OKA'DAN KOBİ'LERE BÜYÜK DESTEK

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'u kapsayan Düzey 2 Bölgesi'nde faaliyet gösteren KOBİ'lere rekabet güçlerini artırmaları ve dışa açılmalarına mali destek olmak amacıyla ilk etapta 14 milyon 500 bin liralık destek sağlayacak.

Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliği sağlamak, bölgeler arası ve bölgeler içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere çalışmalar yapmak amacıyla kurulan ve Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'u kapsayan OKA, “İşletmelerin Rekabet Gücünün Artırılması ve Dışa Açılımlarına Mali Destek Programı” proje teklif çağrısına çıktı. Program ile öncelikli olarak bölgede kurulu bulunan ve yeni kurulacak işletmelerin rekabet gücünün artırılması ve bu işletmelerin dış pazarlara açılmalarının sağlanması hedefleniyor.

 

KOBİ'LER BİLGİLENDİRİLDİ

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, KOBİ temsilcilerine destek programı hakkında bilgi verildi. KOBİ temsilcileri ve OMÜ öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda program hakkında katılımcıları bilgilendiren OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, "30 Aralık tarihi itibariyle bir teklif çağrısı duyurusu yapıldı. Bu teklif çağrısı bundan sonra yapılacak teklif çağrılarının bir başlangıcı mahiyetinde. 14 milyon 500 bin liralık bir kaynak ile açılan bir hibe destek çağrısı. İleride kalkınma ajansının yapacağı çalışmaların bir başlangıcı olarak algılanmalıdır. Mütevazi bir kaynaktır, 14 milyon 500 bin lira da eş finansman konulması halinde 30 milyon liralık bir yatırımın 4 ilden oluşan bölgemizde çok ciddi bir hareketlenmeye sebep olmasını beklemek mümkündür" dedi.

Ajans tarafından desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarının 14 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, program çerçevesinde verilecek destek asgari 20 bin lira, azami ise 400 bin lira tutarında olacak. Müracaat edecek KOBİ'lerin ajansın faaliyet gösterdiği Düzey 2 Bölgesi'nde yani Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum illeri sınırları içerisinde olmaları istenirken, proje, girişimcilik, yenilikçilik, modernizasyon ve ticaret kültürünün desteklenmesini amaçlıyor.

OKA'DAN KOBİ'LERE BÜYÜK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 16:08:00
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 21:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?