6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okul - aile işbirliği

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü, okul aile birlikleri ile birlikte orta öğretim kurumlarında sorunların çözümüne yönelik çalışma başlattı.

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile orta öğretim okul aile birliği başkanları, çözüm önerileri ve eylem planı belirlemek amacıyla bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Türkiye'nin genç nüfusuyla gelecek vaat eden ülkelerin başında geldiğini, ancak eğitim ve öğretim kalitesi yükseltilmeden genç nüfustan verimli bir şekilde faydalanılamayacağını söyledi. Bilgi ve teknoloji çağının yaşadığını ve çocukların bu çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesinin gerekli olduğunu ifade eden İspirli,

"Bu amaçla bakanlığımızca çağdaş bir eğitim anlayışı ilimizde de yürütülmektedir.
İlimizde eğitim kalitesini artırmak içir Avrupa Birliği ülkeleri ile pek çok alanda işbirliğine girmiş ve bu doğrultuda görevlendirilen personelimiz tarafından pek çok proje hayata geçirilmiş ve geçilmeye devam etmektedir" dedi.

Çocukların okullardaki eğitim süreçlerine velilerden bundan sonrada maddi ve manevi desteklerini beklediklerini dile getiren İspirli, "Çocuklarımıza en büyük yardım, okul ve ailelerle işbirliği yaparak her türlü tehlikeden korumak, onları uyarmak ve önlem almaktır. Çocuklar ve gençler her zaman deneyimsizlikleri, duygusallıkları ve heyecanlı oluşları nedeniyle kötü emelli kişilerin ideal kitlesi olmuşlardır. Onları korumak ve bilgilendirmek görevi her şeyden ve herkesten önce velilerimizin ve öğretmenlerimizindir. Çocuklarımızın her türlü sorununa sevgiyle yaklaşılmalı, yeri geldiğinde onlarla bir sırdaş, bir dost olmayı bilmeliyiz. Onların güvenini kazanınız" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 18:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?