5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Okul ek binasına mühür

Samsun'da, İlkadım Belediyesi, sit alanına yapılan ve ruhsatsız olduğu belirtilen Karadeniz İlköğretim Okulu'nun ek bina inşaatını mühürledi. 

Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 15.10.2005 tarih 16/386 sayılı kararıyla söz konusu parsellerin 2981 sayılı İmar Affı Kanunu'nun 10. c maddesine göre uygun olmadığına karar verdi. Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun almış olduğu bu kararı, İlkadım Belediyesi Encümeni, 22.11.2005 tarihi 692 sayılı kararıyla uygun gördü. Belediye, Karadeniz İlköğretim Okulu'na yapılan ek bina inşaatının sit alanında olması ve ruhsatsız bir şekilde inşa edildiğine dair alınan kararı İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdi, ancak ilgili tarihten itibaren Müze Müdürlüğü'nden kazı izni alınmadan sit alanına yapılan okul inşaatı için İlkadım Belediyesi'ne ruhsatla ilgili herhangi bir başvuru yapılmadı. 

Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin almadan inşaata başladığı, inşaatın 21.11.2006 tarihinde durdurulduğu, konunun bir gün sonra İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildiği, buna rağmen devam eden inşaatın, İlkadım Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekiplerince 01.12.2006 tarihinde mühürlendiği belirtildi. 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eğitim yuvalarına belediye olarak her zaman destek oluyoruz. Karadeniz İlköğretim Okulu'nun öğrenci kapasitesinin az olduğunu biz zaten biliyorduk. Okulun ihtiyacının ancak ek bina ile aşılabileceğini konuşmuştuk. Yıllardır çözülemeyen imar sorununu plan değişikliğiyle belediye olarak meclisimizden geçirdik. İl Genel Meclisi'nde gerekli görüşmeleri yaparak kendi inisiyatifimi de kullanarak AK Parti'li İl Genel Meclis üyeleriyle birlikte meclisin yatırım ve bütçe programına aldık ve buradan Karadeniz İlköğretim Okulu'na 400 bin YTL para ayırdık. Bu okulumuzun fiziki ihtiyaçlarını da belediye olarak karşıladık. Ancak ortada yasal olmayan bir durum var. Müze Müdürlüğü konu ile ilgili bizimle irtibata geçiyor, kazı izni alınmayan sit alanında bir inşaat söz konusu. Ruhsat alınması için tüm ısrarlarımıza rağmen bir girişim yapılmıyor. Bu durumda okulu mühürlemesek yasal olarak biz suçlu duruma düşeceğiz. Bizim okul inşaatını durdurmak gibi bir kastımız kesinlikle olamaz. İnşaatın yapıldığı arsanın yıllardır süren imar sorunu belediyemiz tarafından çözüldü. Durum böyle iken eğitime köstek olmamız mümkün değil, biz sadece destek olmak için varız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 09:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?