6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Okul kantinlerine sıkı denetim

Halk ve çocuk sağlığını ön planda tutan İlkadım Belediyesi, okul kantinlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Belde içinde ilköğretim ve lise kantinlerini denetleyen ekipler, tüm ürünleri gözden geçirerek sıkı kontroller yaptı.

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kasapoğlu, Ruhsat ve Denetim Müdürü Ali Bayramoğlu ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgedeki okul kantinleri denetlendi. Okul kantinlerinde satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, ambalajsız ve açıkta gıda maddelerinin satılıp satılmadığı, iş yerinin temizlik ve hijyenik açıdan yeterli olup olmadığını incelendi. Kantinlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin denetlendiğini ve bunun sağlık açısından büyük risk teşkil ettiği, öğrencilerin de bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kasapoğlu, şehirde gıda üretimi ve tüketiminin yapıldığı her iş yerinin sürekli denetlendiğini söyledi. Bu konuda vatandaşların da daha duyarlı olmaları isteyerek, onların yapacağı ihbarlar kendileri öçin önemli olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Bunlara fırsat vermemenin tek yolu çoğu kez şahsi denetimden geçiyor. Her veli kendi çocuğunun okulunda binlerce YTL ihaleyle 4-5 yıllığına alınan kantinlerde nelerin satıldığını okul aile birliği yönetimi vasıtasıyla öğrenebilir. Uygun olmayan şartlarda hizmet veren iş yerlerine gerekenler yasal çerçevede yapılmaktadır. Bilinçli bir toplum için bilinçli bir tüketici profili oluşmuştur. Vatandaşın duyarlılığı en iyi denetimdir. Biz her zaman bu konuda denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Okullarımızda da kantinler büyük bir kitleye hizmet vermektedirler. Daha dikkatli olunması gerekir” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?