5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Okul öncesi eğitim şart

Samsun Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, okul öncesi eğitimin toplumsal değişimi ve gelişimi oluşturacak bireylerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkili olduğunu söyledi. 

Toplum olarak okul öncesi eğitime gerekenden daha çok ilgi göstermenin, ülkenin istikbali açısından hayati önemi bulunduğunu belirten İspirli, okul öncesi değerlerinin Samsun'da normalin çok altında olduğunu açıkladı. Okul öncesi eğitimin toplumsal değişimi ve gelişimi meydana getirecek bireylerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkili olduğuna dikkat çeken İspirli, "Çocuğunuzun seven, üreten ve paylaşan bir birey olmasını istiyorsanız, okul öncesi eğitim kurumları açık olduğu sürece, çocuğunuzu bu eğitimden yararlandırmalısınız" uyarısında bulundu. 

Okul öncesi eğitimde istenen seviyeyi yakalayana kadar çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini belirten İspirli, "Okul öncesindeki nicelik ve nitelik sorunlarını çözmeliyiz. Halkımızın duyarlılığını artırıp, gereken ilgiyi bu noktaya çekmeye mecburuz. Çocuklarımızın mutlaka bir okul öncesi programına kayıt olması şart. Ülkemizde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yeterli olmadığından, bakanlığımız kurumsal okul öncesi eğitimi ülke düzeyinde yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Çocukların gelişiminin değerlendirilmesi zorunludur. Bir çocuğun dil, zihin, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişiminin izlenmesi, doğal bir değerlendirme ve aynı zamanda çocuğu tanıma sürecidir. Zamanında yapılan değerlendirmeler, çocukların öğrenme kalitesini arttırır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 12:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?