2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Okul öncesi eğitime destek

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gelecek yıl 60-72 ay arasındaki çocuklarda okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma hedefinin olduğunu, çıtayı yükselterek hedefi 30 aydan itibaren 3-4 yaşı arası çocukları da katıp, okul öncesi oranında en yüksek rakamı yakalamak istediklerini söyledi.
 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu ve pilot olarak 32 il arasında olan Samsun'da yürütülecek çalışmalar ile okul öncesi eğitimdeki gelişmeler hakkında bilgi vermek amacıyla toplantı düzenledi.


Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, okul öncesi eğitimin çocuğun gelişimi, kimlikle değerlerin kazanılmasının önemli bir süreç olduğunu kaydetti. Çocukların geleceğe hazırlanırken özgüveni yüksek bilgi ve beceri noktasında gelişmiş, yarınlarına iyi bakan, sevgi ve saygı temeliyle çevresine yaklaşan bir birey olarak yetişmelerinde okul öncesi eğitim hayati bir süreyi kapsadığına dikkat çeken Güzeloğlu, gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitimde büyük başarı sağlandığını, Türkiye'de hedefinde yüzde 10 olması gerektiğini vurguladı.


2006 yılından buyana yürütülen çalışmalar kapsamında, okul öncesieğitimi platformu oluşturduklarını ifade eden Güzeloğlu, "Özellikle OMÜ, sivil kesimin desteğiyle 3 yılda Türkiye düzeyinde örnek sayılacak başarılı çalışmalar yaptık. 2009 eğitim-öğretim yılı tamamlanırken okullaşma oranı yüzde 87 oldu. Önümüzdeki yıl 60-72 ay arasındaki çocuklarda okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma hedefini sağlayacağız. Hatta çıtayı daha da yükselterek hedefi 30 aydan itibaren 3-4 yaşı arası çocukları da katıp, okul öncesi oranında en yüksek rakamı yakalamak istiyoruz" dedi.


Uygulama kapsamında anne ve baba eğitimlerini de önemsediklerini ifade eden Güzeloğlu, okul öncesi eğitimdeki çocukların taşımalı eğitime dahil edilmesi, öğretmen ve görevli ihtiyaçlarının karşılanması ve okul öncesi eğitim için okulların düzenlenmesi gibi çalışmaların da yürütüleceğini kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?