4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Okul servis araçları denetlendi

JANDARMA OKUL SERVİS ARAÇLARINI DENETLEDİ

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde taşımalı öğrenci servis araçları jandarma trafik ekiplerince denetlendi.

Samsun İl Jandarma Asayiş Şube Müdürlüğü denetiminde Asarcık, Ladik, Havza, Kavak, Vezirköprü İlçe Trafik Tim Komutanlığı ve Köprübaşı, Çekalan Karakol Komutanlığı Asayiş Tim Komutanlığı ekipleri ile birlikte Vezirköprü ilçesi genelinde faaliyet gösteren 278 servis minibüsünden 94'ü minibüsü 40 kişilik bir ekiple denetlendi. Mezra, Beşpınar, Karguçak, Çekalan, Köprübaşı, Yukarınarlı, İncesu Yağınözü, Mustafa Tunç İlköğretim Okulu'ndan Yağcı bölgesinde ve Göl beldesi ile Sarıalan köylerinde faaliyet gösteren 94 adet okul servis minibüsünde yapılan denetimlerde 4 servis aracına eksikliklerinden dolayı ceza işlemleri uygulanırken, diğer servis araç sürücülerine ve öğrencilere uymaları gereken kurallar anlatılarak gerekli uyarılar yapıldı.

Vezirköprü Jandarma Trafik Tim Komutanı Jandarma Baş Çavuş Mehmet Dursun Coşkun, "Jandarma trafik timi olarak bugün Vezirköprü ilçemizde servis araçlarının denetlemesini yaptık. İlçede okul öğrenci taşımacılığı yapan 278 servis aracından 94 tanesi arasında yaptığımız denetleme ve kontrolde 4 servis aracına eksikliklerinden dolayı cezai işlem uyguladık. Yaptığımız uygulamada servis şoförleri ve öğrencilere uymaları gereken kurallar konusunda uyarılarda bulunduk" dedi.

Okul idarecilerini de servis minibüslerini denetlemeleri konusunda uyaran Coşkun, denetimlere devam edeceklerini de belirterek, izinsiz taşımacılık yapan, yetkisi olmayan araçlara müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

JANDARMA OKUL SERVİS ARAÇLARINI DENETLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 16:34:02
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 16:36:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?